De kleur rood

Dit wist je wellicht nog niet over de kleur… Rood

Wat roept de kleur rood bij jou op? Heb je rood in je kleerkast en wat ervaar je als je dit draagt? Laat het weten in een reactie en/of deel een foto van jouw kledingstuk of voorwerp in de kleur rood! Maar eerst nog even dit:

Rood is… de kleur die we het eerst zien en die intense gevoelens en gedachtes oproept. De kleur van liefde, kracht en passie, die je hartslag en ademhaling verhoogt en zelfs je eetlust opwekt. De kleur ook van macht. De Amerikaanse president Obama droeg bijvoorbeeld een rode das met witte stippen als hij leiderschapsboodschappen bracht, terwijl hij bijvoorbeeld koos voor een blauwe das (die vertrouwen uitstraalt) wanneer hij nieuws bracht over slachtoffers van terreuraanvallen.

Rood kan ook minder positief ervaren worden als een kleur voor gevaar en agressie en het is een kleur die je resultaten op een toets negatief beïnvloedt (echt waar!). Rood roept anderzijds ook de winnaar in je op. Onderzoek wijst uit dat sporters het beter doen in de kleur rood (go Red Devils!!).

Het dragen van de kleur rood maakt je aantrekkelijker voor het andere geslacht. Voor mannen is rood gewoon rood, maar vrouwen kunnen door een speciaal gen ruim 50 tinten… uhm… rood waarnemen (of toch veel…).