De kleur magenta

Hou jij van magenta? Heb jij ergens een accent in deze kleur in huis, je tuin of in je kleerkast? Laat ons dan zeker meegenieten door een foto onderaan het bericht te posten. Maar eerst wat meer over magenta.

Magenta is een typische modekleur, maar zal niet zomaar door iedereen worden gekozen. Deze kleur kan variëren van diep, donker, bijna zwart (denk aan een braambes) tot helder fushia.

Bij kleding en in het interieur is magenta vooral mooi voor accessoires en het combineert goed met de kleur grijs. Als basiskleur kan magenta al snel schreeuwerig of opdringerig overkomen.

Magenta is de kleur van magie en straalt vrouwelijkheid en charme uit. Dat is meteen ook de reden waarom je deze kleur zal kunnen terugvinden op de website van B-color! Verder staat de kleur vandaag ook voor bemiddeling, daadkracht, energie, intuitie, leiding, motivatie, passie, raad en verandering.

Een krachtige kleur dus en ook echt mijn kleur! Hoewel Jurgen, mijn echtgenoot, magenta maar niets vond in huis kozen we er toch voor om 1 muur in deze kleur te schilderen. Instant Happiness!

De term magenta is afkomstig van één van de eerste kunstmatige (in dit geval aniline) kleurstoffen. Deze kleurstof werd ontdekt kort na de Slag bij Magenta, die plaatsvond bij de stad Magenta in Noord-Italië, in 1859. De kleur is dus genoemd naar de slag, en dus indirect naar de stad.